Συστήματα παρακολούθησης, κάμερες, CCTV

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ή κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ή CCTV είναι το σύστημα το οποίο αποτελείται από μία ή περισσότερες κάμερες που συνδέονται σε κάποιο μόνιτορ (οθόνη) για την επιτήρηση ενός χώρου από απόσταση. Η διαφορά μεταξύ τηλεόρασης CCTV και προτύπου είναι ότι το πρότυπο TV μεταδίδει σήματα ανοιχτά για το κοινό. Στην CCTV δεν μεταδίδονται ανοικτά για το κοινό. Η CCTV χρησιμοποιεί είτε την ασύρματη μετάδοση ή ενσύρματη μετάδοση της εκπομπής για να στείλετε το βίντεο από τις κάμερες ελέγχου της οθόνης (ες) ή συσκευή εγγραφής. Τα περισσότερα συστήματα CCTV χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την παρακολούθηση της ασφάλειας.

Αν ενδιαφέρεστε για κάποιο σύστημα παρακολούθησης επικοινωνήστε μαζί μας και θα βρούμε την καλύτερη και πιο συμφέρουσα λύση για εσάς και τον χώρο σας.

cctv

IP κάμερες

Οι IP κάμερες αποτελούν μια διαδικτυακή συσκευή με εσωτερικό web server, μνήμη και τη δυνατότητα να στέλνουν αλλά και να λαμβάνουν δεδομένα μέσω ενός τοπικού δικτύου (LAN) ή μέσω internet. Η δυνατότητα αυτή δίνει πολλαπλά οφέλη.

ip camera

Συνδέονται στο τοπικό μας δίκτυο μέσω καλωδίου (θύρα Ethernet RJ45) ή ασύρματα μέσω WIFI και παίρνουν τη δική τους διεύθυνση IP. Στην περίπτωση που υποστηρίζει την τεχνολογία PoE (power over ethernet) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καλώδιο δικτύου της κάμερας για την τροφοδοσία της με ρεύμα.

Οι IP κάμερες διαθέτουν αισθητήρα που μπορεί να καταγράψει εικόνα σε κανονική ανάλυση, αλλά και σε υψηλή ανάλυση (HD) ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Το σήμα απ’ τον αισθητήρα της κάμερας μετατρέπεται σε ψηφιακό, συμπιέζεται και αποθηκεύεται σε κάρτα μνήμης (SD) ή ταξιδεύει μέσω του δικτύου ή διαδικτύου στο καταγραφικό, στον Η/Υ, ακόμα και στο κινητό μας.

Εμείς μπορούμε απομακρυσμένα να χειριστούμε πλήρως την κάμερά μας:

  • να παρακολουθήσουμε την εικόνα
  • να ακούσουμε ήχο
  • να τα καταγράψουμε στη συσκευή μας
  • να στρέψουμε την κάμερα(εφόσον είναι ρομποτική)
  • ακόμα και να μιλήσουμε ώστε να ακουστούμε από το ενσωματωμένο ηχείο της κάμερας.

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ