ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ:
6947 689556
ηλεκτρολογος σημερα

«Ηλεκτρολόγος» μια λέξη , πολλές εικόνες . Στο άκουσμα και μόνο έχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα για το επάγγελμα αυτό, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε.

Είναι ο τύπος με την κλασσική φόρμα και την εργαλειοθήκη στα χέρια του που ανεβαίνει σκαλωσιές, σκάβει , για να ανοίξει κανάλια να περάσει το ρεύμα. Ο τύπος που θα σου περάσει τις πρίζες ή κοινώς θα σου αλλάξει τα φωτά κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πέρα από τα γνωστά , και κοινώς μη εξαιρετέα στερεότυπα που έχουμε για αυτούς. Ο ηλεκτρολόγος , μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και αυτό γιατί πλέον η γκάμα του αντικειμένου μεγάλωσε σημαντικά, και για του λόγου το αληθές είναι αδύνατον ένας και μόνο άνθρωπος να είναι άριστος σε όλα.

Η εξιδίκευση ενός ηλεκτρολόγου

Γι’ αυτό ακριβώς , στις μέρες μας βλέπουμε πολλές εξειδικεύσεις και σε συνάρτηση με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας το επάγγελμά του το έχει καταστήσει πολύπλοκο.

Πεδία εξειδίκευσης.

  •  Το νούμερο ένα σίγουρα ο ‘’ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων’’ αυτός που θα σου σχεδιάσει το κύκλωμα στο νέο σου σπίτι ή και στο παλιό, και σαν κομάντο θα στο καλωδιώσει.
  • ΄ Ναι , σου χαλάσει για ακόμη μια φορά το πιστολάκι για τα μαλλιά, τι θα κάνεις? πως θα επιβιώσεις σε αυτήν την κοινωνία ε? Μην ανησυχείς έχουμε τον ειδικό. ΄Ηλεκτρολόγος επισκευαστής ΄’ αλλιώς ο μάστορας της καρδίας σου΄΄ το μίξερ χάλασε , το φωτιστικό σου δεν δουλεύει γι’ αυτό υπάρχει αυτός ο άνθρωπος.
  • Έχεις ψώνιο με την διακόσμηση, θέλεις να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου. Θέλεις να ανοίξεις ένα μπαράκι , ένα εστιατόριο, ακόμη και μπουζούκια ένα ξενοδοχείο, η να ανανεώσεις τον υπάρχον χώρο. Εδώ έχουμε τον ΄΄ ηλεκτρολόγο διακοσμητής΄΄ . Εδώ παντρεύεται απολυτά η τεχνογνωσία με την αισθητική , συνδυασμός φωτιά. Κρυφοί φωτισμοί, παιχνιδιάρικα εφέ, και ότι άλλο έχεις στην φαντασία σου.
  •  Έχεις πέσει θύμα κλοπής , η και όχι. Έκλεψαν τον γείτονα σου χθες, μην πανικοβάλλεσαι. Εδώ έχουμε τον ΄’ηλεκτρολόγο – ασφάλεια΄΄ . Σίγουρα αποτελεί ότι πιο must στις μέρες μας. Ο ηλεκτρολόγος αυτός εξειδικεύεται σε συστήματα ασφάλειας και παρακολούθησης , συναγερμοί τελευταίας τεχνολογίας, access control, θυροτηλέφωνα κτλ.
  • Ζούμε στην ψηφιακή εποχή ομολογουμένως , θέλεις να αλλάξεις τις κεραίες , σου αρέσει να παρακολουθείς κανάλια από το εξωτερικό να βλέπεις τις αγαπημένες ταινίες και πολλά αλλά. Εδώ, έχουμε τον ηλεκτρολόγο – ΄΄ψηφιακά δίκτυα΄΄ θα σου εγκαταστήσει όπως αυτός και μόνο ξέρει τις δορυφορικές κεραίες όπως και να σου τις επισκευάσει.
  • ‘’Ηλεκτρολόγος – air-condition’’ ο εποχιακός ηλεκτρολόγος θα λέγαμε. Με την έλευση του πρώτου καύσωνα σπάνε τα τηλεφωνά , κανένας δεν αντέχει την ζέστη. Ναι , έρχεται για να σου εγκαταστήσει τον νέο σου κλιματισμό , να το επιδιορθώσει και κάτ’επέκταση να σου εξασφαλίσει ένα δροσερό καλοκαιράκι με μέσα στο χώρο σου.

Για να μην τα βλέπουμε όλα επιφανειακά , ο ηλεκτρολόγος οφείλει να έχει ένα ανεπτυγμένο αίσθημα ευθύνης , ακρίβεια, υπομονή και σίγουρα τα δυο πιο σημαντικά , ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και επιδεξιότητα – σταθερότητα στις κινήσεις των χεριών του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ηλεκτρολόγος του σήμερα διαφέρει τελικά από το κλασσικό μοντέλο, βελτιώνοντας κατά πολύ την ποιότητα ζωής όσο δεν το φαντάζεσαι.

© 2016 Ηλεκτρολόγος Θεσσαλονίκη - Στουλιάς stoulias.gr
Powered by ORIONET