ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ:
6947 689556
diariktes

Οι πόρτες ασφαλείας, οι κλειδαριές και οι συναγερμοί αποτελούν το πρώτο και το βασικό βήμα για την ασφάλεια μας.

Δεν αρκούν όμως , διότι ο νούμερο ένα λόγος και και σύμμαχος των διαρρηκτών ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, είναι η ίδια αμέλεια μας.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη

Κάποια από τα  “λάθη’’ που συνήθως κάνουμε και που οι διαρρήκτες το γνωρίζουν καλά.

 • Αφήνετε τον οποιονδήποτε να μπαίνει στο σπίτι σας. Άγνωστοι που εμφανίζονται ως εργαζόμενοι σε παραδώσεις και επισκευές διερευνούν το σπίτι σας και ίσως να επιστρέψουν κάποια στιγμή ως κλέφτες.
 • Τα παραθυράκια στο μπάνιο και πάνω από το νεροχύτη αποτελούν εύκολα μέσα πρόσβασης για το σπίτι.
 • Αφήνετε το κλειδί σε γνωστό μέρος, τύπου γλάστρα, κάτω από το χαλάκι. To κάνουν όλοι, είναι γνωστό και επικίνδυνο.
 • Έχετε έξω αντικείμενα αξίας όπως ένα κάλο ποδήλατο, εξαρτήματα κτλ. Αυτό αποτελεί πειρασμό και δελεάζει τον διαρρηκτή.
 • Συνηθίζετε να αποκαλύπτετε τις νέες αγορές σε όλους βλ, αγορά τηλεόρασης . χωρίς όμως να λογαριάζετε τις προθέσεις όλων σας των γνωστών , αγνώστων και φίλων.
 • Καλό είναι να μην γνωστοποιείτε ότι θα πάτε διακοπές για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρετε ποιοι μπορεί να δουν την δημοσίευση και να επωφεληθούν από την απουσία σας.

Έξυπνοι τρόποι για να προστατευτούμε

Υπάρχουν επιπλέον και κάποιοι ‘’έξυπνοι τρόποι ‘’ για να προστατευτείτε από τον διαρρήκτη.

 • Εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε σκοτεινή περιοχή , τοποθετείστε λάμπες ανίχνευσης κίνησης στην είσοδο ή στους ακάλυπτους χώρους .
 • Βάλτε στο σπίτι σας θυρίδα στην οποία τοποθετείστε όλα τα πολύτιμα αντικείμενα σας . Είναι ένα μέσο προφύλαξης το οποίο δεν κοστίζει πολύ.
 • Σε περίπτωση που έχετε σκύλο, τοποθετήστε πινακίδα ‘’ προσοχή σκύλος ΄΄.
 • Όταν φεύγετε πάντα να αφήνετε κάποιο φως αναμμένο.
 • Τοποθετήστε πόρτα ασφαλείας στην κεντρική πόρτα , το κόστος είναι χαμηλό.

Εν ολίγοις, μην περιμένετε να πέσετε θύμα κλοπής για να αποφασίσετέ να πάρετε κάποια μέτρα.

Σίγουρα , πέρα από όλα τα παραπάνω , η εγκατάσταση συναγερμού στο σπίτι ή την επιχείρηση σας είναι η νούμερο ένα λύση καθώς λειτουργεί αποτρεπτικά.

Είναι από τους φθηνότερους τρόπους και κυρίως ο πιο αποτελεσματικός για την αποτροπή του διαρρήκτη.

Οι διαρρήκτες πριν εισβάλουν στο σπίτι ελέγχουν το επίπεδο ασφαλείας . Η παρουσία και μόνο του συναγερμού είναι αρκετή για να τους αναγκάσει να ψάξουν για άλλο χώρο γλιτώνοντας σας από πολλά προβλήματα.

Ο δυνατός ήχος του συναγερμού εύκολα θα διώξει μακριά τον κλέφτη και θα τραβήξει την προσοχή των γειτόνων σας οι οποίοι θα καλέσουν ενδεχομένως για βοήθεια την αστυνομία.

Εάν έχετε ασφάλεια σπιτιού καλό είναι να γνωρίζετε πως οι ασφαλιστικές εταιρίες μειώνουν τα ασφάλιστρά τους , της τάξης των 15 και 20 % εάν στο ακίνητο σας έχετε σύστημα ασφάλειας.

© 2016 Ηλεκτρολόγος Θεσσαλονίκη - Στουλιάς stoulias.gr
Powered by ORIONET